REGULAMENT

regulament


LOCUL DESFĂȘURĂRII:

Comuna Șiria, ARAD (RO)

Coordonate GPS:  46.266647,21.637201

Latitudine: 46°15′40″N 

Longitudine: 21°35′44″E

Organizatori:

Centrul Cultural Județean Arad

Primăria Comunei Șiria

CS Racing Bike Pro

Sponsori:

Opel prin Grup West Arad, Schwalbe România, Optica Veszi, Uniqa Asigurări, BN-Business, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad.

TRASEU ȘI CATEGORII: 

Cursa Electric 10 km: 14 - 34, 35+ masculin și feminin

Cursa Semi Maraton 21 km: 18 - 34, 35+ masculin și feminin

Participarea este posibilă pe proprie răspundere.

Participanții cu vârsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnătura unui tutore prezent la înscriere / validare sau pe baza unui acord scris și semnat de către parinți și autentificat de către un notar public. (DOWNLOAD FORMULAR)

Vârsta pentru stabilirea categoriei se consideră calculând diferența dintre anul curent și anul de naștere al concurentului, indiferent de luna sau data nașterii, conform regulamentului general de organizare. Exemplu: 2016-1986 = 30 ani!

TRASEU

Ca si in cazul probei de ciclism, si la alergare, va propunem un traseu de 10 respectiv 21 km (920 m dif niv),  schimbat fata de anii precedenti.

De la start, centrul comunei Siria, incepe urcusul catre parcarea Releului,  pe varianta mai putin accentuata, unde un organizator va va indruma sa continuati urcarea catre Vf Curcubata (dealul parapantistilor) (496m). Odata atins varful, va intoarceti in parcare, pe acelasi drum si o luati la dreapta ocolind dealul prin nord. Dupa 500 metri intalnim marcajul turistic cruce albastra (alaturi de panglicile noastre), pe care-l urmam catre Feredeu.

La km 4,5 incepe urcusul catre Vf nerepertoriat  (529m), punct de unde, participantii la tura scurta, se reintorc la sosire, pe acelasi drum, avand de urcat din nou  Vf Curcubata.

Cei de la tura lunga merg la dreapta pe creasta catre Feredeu.

Continuam pe creasta (cruce albastra) pana la intersectia cu asfaltul (pct 1 in imaginea jos) . Aici va fi singurul punct de alimentare de pe traseu. Urcam la Vf Fantana Rece (573 m)  (pct 2), coboram pe aceeasi poteca si mergem la dreapta, pe banda galbena, pana la intersectia cu banda rosie (pct 3), unde o luam la dreapta. Continuam pana la Crucea (pct 5) aflata deasupra Manastirii Feredeu unde mergem la dreapta.

Ne intoarcem la punctul de hidratare, de unde revenim la sosire, pe acelasi drum, fara insa a urca pe cele 2 varfuri “cucerite” initial.

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Competiția este deschisă oricărui iubitor al sportului și mișcării în natură.Sunt necesare: o stare bună de sănătate și un nivel corespunzător de antrenament.

Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie să aibă acceptul scris și semnat al părinților sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere și pe declarația de responsabilitate. Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs furnizat de către organizatori. Orice participant trebuie să respecte regulile competiției și trebuie să urmeze indicațiile date de către organizatori.

TAXA DE ÎNSCRIERE conține pachet de start.

Taxa: 30 lei 

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– accesând butonul Inscriere.

Înscrierile on-line vor fi validate doar în momentul încasării/confirmării plății taxei de participare.

Plata taxei se poate face:

- În contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificați „taxă înscriere Electric Maraton”) la Banca Transilvania, titular cont Clubul Sportiv Racing Bike Pro;

- Online, cu cardul

- La sediul magazinului Racing Bike Shop (Arad, Str.Dorobanțior, Nr.1);

- La fața locului.

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibilă.

Formularele fără semnătură nu vor fi acceptate.

PACHET START:

Fiecare participant care a achitat taxa de înscriere va primi din partea organizatorilor un pachet  de start, care va conține numărul de concurs și un gel sau baton energizant.

ANULĂRI:

Dacă evenimentul este anulat din motive de forță majoră, participanții nu vor beneficia de compensații pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

  1. Fiecare participant care ia parte la competiție este responsabil pentru propria securitate și siguranță.
  2. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, inconveniente datorate anulării, întârzierii sau modificării traseelor, care pot surveni în timpul desfășurării evenimentului.
  3. Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

NUMERE DE CONCURS:

  1. Numerele de concurs vor fi primite după ce participantul a completat și a semnat formularul de înscriere și declarația de responsabilitate;
  2. Numerele de concurs trebuie purtate  într-un loc vizibil și vor rămâne vizibile pe toată perioada cursei;
  3. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile;
  4. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă în timpul concursului.

Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.

VALIDARE / ȘEDINȚĂ TEHNICĂ / START

Ședința tehnică va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start, moment în care se vor transmite și eventualele noutăți și modificări apărute.

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri excepționale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă va cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătură, pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe următoarele categorii:

Cursa Electric 10 km: 14 - 34, 35+ masculin și feminin

Cursa Semi Maraton 21 km: 18 - 34, 35+ masculin și feminin

Se vor acorda premii primilor trei clasați la fiecare categorie, constând în cupă, diplomă și medalie, după cum urmează:

Electric (masculin și feminin): Locul I - cupă, medalie și diplomă

                                                   Locul II - medalie și diplomă

                                                   Locul III - medalie și diplomă

Semi Maraton (masculin și feminin): Locul I - cupă, medalie și diplomă

                                                              Locul II - medalie și diplomă

                                                              Locul III - medalie și diplomă

CONSERVAREA NATURII:

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile de conduită, indicațiile autorităților și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepție făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii, pe lângă băuturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizatori, pot primi și alte alimente, lichide.

PENALIZĂRI:

Următoarele acțiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului;

– doping;

– nerespectarea mediului înconjurător;

– modificarea numărului de concurs;

– nerespectarea regulilor competiției;

– comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane. 

CONTESTAȚII:

Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestația se va depune la biroul de Informații, în scris, la 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii, împreună cu o taxă de 60 lei. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestația va fi acceptată.

Prin înscriere și participare, fiecare participant confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile de participare și aceste reguli, asumându-și riscurile participării la competiția - ELECTRIC MARATON–  și sunt responsabili de propriile acțiuni care vor trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: trafic, condiții meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.

MODIFICĂRI:

Echipa de organizare își rezervă dreptul de schimbare în detaliu ale regulilor și modului de desfășurare al competiției, până la data de 10 Septembrie 2016. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet www.electricmaraton.ro și pagina de facebook Racing Bike Pro.

Organizarea fiecărui concurs se bazează pe o logistică modernă, menită să asigure standarde de siguranță, performanță și protecție a mediului:

– asistență medicală, inclusiv echipaj medical de urgență;

– puncte de hidratare, alimentare și asistență tehnică pe traseu;

– marcaje executate cu materiale eco;

– echipaj moto pentru verificarea și închiderea traseului.

Traseele competițiilor vor fi alese în așa fel încât să poată fi parcurse fără probleme de către toți participanții.

Fotografiile din competiție vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook a Clubului Racing Bike Pro.