TRASEU

traseu


Ca si in cazul probei de ciclism, si la alergare, va propunem un traseu de 10 respectiv 21 km (920 m dif niv),  schimbat fata de anii precedenti.

De la start, centrul comunei Siria, incepe urcusul catre parcarea Releului,  pe varianta mai putin accentuata, unde un organizator va va indruma sa continuati urcarea catre Vf Curcubata (dealul parapantistilor) (496m). Odata atins varful, va intoarceti in parcare, pe acelasi drum si o luati la dreapta ocolind dealul prin nord. Dupa 500 metri intalnim marcajul turistic cruce albastra (alaturi de panglicile noastre), pe care-l urmam catre Feredeu.

La km 4,5 incepe urcusul catre Vf nerepertoriat  (529m), punct de unde, participantii la tura scurta, se reintorc la sosire, pe acelasi drum, avand de urcat din nou  Vf Curcubata.

Cei de la tura lunga merg la dreapta pe creasta catre Feredeu.

Continuam pe creasta (cruce albastra) pana la intersectia cu asfaltul (pct 1 in imaginea jos) . Aici va fi singurul punct de alimentare de pe traseu. Urcam la Vf Fantana Rece (573 m)  (pct 2), coboram pe aceeasi poteca si mergem la dreapta, pe banda galbena, pana la intersectia cu banda rosie (pct 3), unde o luam la dreapta. Continuam pana la Crucea (pct 5) aflata deasupra Manastirii Feredeu unde mergem la dreapta.

Ne intoarcem la punctul de hidratare, de unde revenim la sosire, pe acelasi drum, fara insa a urca pe cele 2 varfuri “cucerite” initial.